חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

כרוב כבוש פרוביוטי

מתכון מעולה המומלץ במיוחד לחולי קרוהן וקוליטיס

חומרים:
1 ראש כרוב ירוק בינוני
כפית ורבע מלח גס עדיף המלאיה או אטלנטי
תבלינים: שום, סלרי, פלפל אנגלי שמיר (לא חובה)
אופן ההכנה:

  1. קוצצים את הכרוב דק או עבה, לפי הטעם האישי (עבה – יותר קראנצ’י, דק – יותר טעם) ושוטפים היטב תוך כדי מעיכה כדי לרכך את העלים.
  2. מסדרים בצנצנת, אפשר להוסיף שום, עלי סלרי, פלפל אנגלי, פלפל חריף, שמיר או מה שאוהבים ואפשר רק כרוב.
  3. ממיסים 1 כפית ורבע מלח גס לכל כוס מים ושופכים מעל. מנערים ודואגים שאף עלה לא יצוף. ניתן לשים משקולת של אבן נקיה ע"מ שהכרוב ידחס מתחת לפני המים .
  4. מנערים קצת את הצנצנת כל יום ופותחים כל 24 שעות את המכסה לאוורור הגזים שנוצרים מתהליך התסיסה
  5. . תוך 5 ימים – מוכן. אחרי שבועיים זה משתבח ממש .
    לאחסן במקום מוצל, לאחר שבועיים להכניס למקרר.
    כדי לדעת האם הכרוב התקלקל- הטעם התוסס הוא חלק מהטעם שאמור להיות. רק אם יש כתמי עובש שרואים אותם- הכרוב אינו במיטבו.

*המידע המופיע באתר הוא מידע כללי בלבד. אין לראות בו ייעוץ רפואי כלשהו או המלצה לטיפול, ואינו מהווה תחליף לחוות דעת מקצועית או לטיפול רופא מוסמך. באם הנך חולה, אנו ממליצים על פניה לרופא מוסמך לצורך קבלת אבחנה וייעוץ. 

מאמרים נוספים:

הצטרפו לרשימת התפוצה של עמותת עזרי מעם!

כל החדשות, כל האירועים, כל העדכונים!