חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון לקטשופ ביתי

מתכון מעולה לקטשופ המחליף את המוצר המתועש!

חומרים:
11 עגבניות אדומות ובשלות מאד
2 בצלים
4 שיני שום
50 מ"ל או רבע כוס מיץ לימון (לפי הטעם)
1 כף מלח
4 כפות סילאן טהור
כף או 2 שמן זית
כפית עד כפית ורבע מתערובת חמשת התבלינים

אופן ההכנה:
חותכים את הבצל והעגבניות בנפרד לקוביות בינוניות
בסיר גדול מטגנים את הבצל במעט שמן זית. כשהוא מזהיב מוסיפים את העגבניות עם כל הנוזלים שלהם ומבשלים כ 10 דקות עם מכסה.
מוסיפים את המלח והסילאן.
ממשיכים לבשל עוד כ-20 דקות.
מוסיפים את תערובת התבלינים וממשיכים לבשל.
אחרי חמש דקות מורידים את המכסה ומבשלים ללא כיסוי עד הסמכה בערך 30-40 דקות.
מוסיפים את מיץ הלימון ושיני השום ממשיכים לבשל 10 דקות נוספות.
מורידים מהאש, מוציאים את ליבות התפוחים וטוחנים למרקם חלק.
מצננים.
בתיאבון!

את הקטשופ מעשירה תערובת תבלינים הנקראת "תערובת חמשת התבלינים", מקורה בסין והיא מבוססת על חמשת החושים. ניתן לקנותה בחנויות מתמחות, אך אנו כמובן מביאים את המתכון כאן לטובת אלו שרוצים להכין אותה לבד. (קרדיט: אייל יונה.)
טוחנים יחד:

3 כוכבי אניס
1 כף פלפל סצ'ואני (או פלפל שחור)
1 כף זרעי שומר
3 מקלות ציפורן
חצי כפית קינמון טחון
אם אין לכם אפשרות להשתמש בתערובת התבלינים – שימו לפחות פלפל שחור וציפורן, עליהם אל תוותרו!

תודה למשפחת דויטש על המתכון המוצלח!

*המידע המופיע באתר הוא מידע כללי בלבד. אין לראות בו ייעוץ רפואי כלשהו או המלצה לטיפול, ואינו מהווה תחליף לחוות דעת מקצועית או לטיפול רופא מוסמך. באם הנך חולה, אנו ממליצים על פניה לרופא מוסמך לצורך קבלת אבחנה וייעוץ. 

מאמרים נוספים:

הצטרפו לרשימת התפוצה של עמותת עזרי מעם!

כל החדשות, כל האירועים, כל העדכונים!