חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פיתות כוסמין מעולות

מתכון מעולה לפיתות כוסמין/ שירה אזולאי
כמות ל 8 יחידות:

1/2 3 כוסות קמח כוסמין 80% או לבן

כף שמרים

כפית דבש

1/2 + 3/4 כוס מים פושרים

2 כפות שמן זית

כפית מלח

לתשומת ליבך:

כוס מדידה = 240 מ"ל

כף מדידה = 15 מ"ח

אופן ההכנה
מתסיסים בקערת המיקסר כף שמרים, כפית דבש ו1/2 כוס מים פושרים. ממתינים כעשר דקות להתססה.

מוסיפים קמח, כפית מלח ו-3/4 כוס מים פושרים. מתחילים לעבד, ובודקים אם יש צורך ב1/4 כוס נוספת (הצורך משתנה בהתאם לסוג הקמח). תוך כדי עיבוד מוסיפים 2 כפות שמן זית. צריך להתקבל בצק מעט דביק.

מקמחים מעט ומכסים להתפחה למשך כשעה או עד להכפלת נפח.

מקמחים את משטח העבודה, מעבירים את הבצק ומחלקים אותו ל-8 חלקים שווים.

כל חלק מכדררים ומניחים על משטח מקומח לתפיחה נוספת של עשר דקות (עדיף לכסות במגבת)

מרדדים כל כדור לפיתה בעובי 3 מ"מ. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

אופים בתנור שחומם מראש לחום של 230 מעלות, עדיפות לטורבו. זמן האפייה 4-5 דקות. הפיתות מוכנות כאשר הן מתנפחות.

לקבלת פיתות שזופות משאירים דקה נוספת.

לאחר ההוצאה מהתנור מכסים במגבת נקייה לשמירת הטריות.

*המידע המופיע באתר הוא מידע כללי בלבד. אין לראות בו ייעוץ רפואי כלשהו או המלצה לטיפול, ואינו מהווה תחליף לחוות דעת מקצועית או לטיפול רופא מוסמך. באם הנך חולה, אנו ממליצים על פניה לרופא מוסמך לצורך קבלת אבחנה וייעוץ. 

מאמרים נוספים:

הצטרפו לרשימת התפוצה של עמותת עזרי מעם!

כל החדשות, כל האירועים, כל העדכונים!